0 0

Termeni si conditii

Informatii despre contractul de vanzare-cumparare

TERMENI SI CONDITII

1.    DEFINITII

Bunuri – orice produs sau articol, inclusiv documentele mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator Cumparatorului ca urmare a Contractului incheiat.

Campanie – actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de Bunuri avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre Vanzator.

Client – persoana care are sau obtine acces la Continutul Site-ului, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre Vanzator sau in baza unui acord de utilizare existent intre Vanzator si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui Cont.

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului, intentia sa de a achizitiona Bunuri de pe Site.

Cont – sectiune a Site-ului formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Client/Cumparator si istoricul Cumparatorului in Site (Comenzi, Vouchere, etc.).

Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.

Continutul Site-ului

· toate informatiile de pe Site care pot fi vizualizate sau accesate prin utilizarea unui echipament electronic;

· continutul oricarui email trimis Cumparatorilor de catre Vanzator prin mijloace electronice;

· orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al Vanzatorului, Cumparatorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;

· informatii legate de Bunurile si/sau tarifele practicate de Vanzator la un moment dat;

· date referitoare la Vanzator.

Cumparator – persoana care isi face un Cont in Site si efectueaza o Comanda.

Document – acesti Termeni si Conditii.

Newsletter – mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv posta electronica (e-mail, SMS) asupra Bunurilor si/sau a promotiilor si Campaniilor desfasurate de Vanzator intr-o anumita perioada, fara niciun angajament din partea Vanzatorului cu referire la informatiile continute de acesta.

Plata Online – serviciul de plata prestat de catre procesatorul de plati integrat in Site, pus la dispozitia Clientilor, Utilizatorilor si/sau Cumparatorilor prin intermediul Site-ului in vederea efectuarii unei plati cu cardul online.

Site – domeniul www.zlata.ro

Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.

Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui Bun de catre Vanzator, Cumparatorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Vanzator, indiferent de modalitatea de livrare.

Utilizator – orice persoana inregistrata pe Site, care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii.

Vanzator – Rodomar International SRL, societate comerciala cu raspundere limitata, avand sediul social in Bucuresti, Str. Ghetu Anghel nr. 1, Hala A, sector 3, cod postal 032544, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului cu nr. J40/13699/2007, avand C.U.I/C.I.F. RO22123594.

2. TERMENI CONTRACTUALI

2.1. Prin plasarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

2.2. Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii are rol informativ si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

2.3. Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor din Comanda. Daca modifica cantitatea de Bunuri din Comanda, acesta va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii si va returna suma achitata aferenta cantitatii modificate.

2.4. Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de expediere a Comenzii.

2.5. Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre Vanzator vor sta la baza Contractului.

3.  POLITICA DE VANZARE ONLINE

3.1. Accesul in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarui Client/Cumparator.

3.2. Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Clientului/Cumparatorului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Clientului/Cumparatorului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel Vanzatorul si/sau Site-ul. In oricare dintre aceste cazuri, Clientul/Cumparatorul poate contacta Vanzatorul, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la masurile mentionate mai sus.

3.3. Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin telefon sau la adresa de email mentionate la sectiunea “Contact” a Site-ului. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari sau dovezi pentru aceasta.

3.4. Toate preturile aferente Bunurilor prezentate pe Site sunt exprimate in lei romanesti (RON) si includ taxele aferente potrivit legii.

3.5. In cazul platilor online, Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Cumparatorul.

3.6. Toate informatiile folosite pentru descrierea Bunurilor disponibile pe Site (imagini si icons/video etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

4. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA

4.1. Continutul Site-ului, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, texte, specificatii tehnice si de ingrijire, imagini, simboluri, icons si video-uri prezentate pe Site, sunt proprietatea Vanzatorului sau a furnizorilor acestuia si sunt protejate de legislatia privind proprietatea intelectuala si industriala.

4.2. Clientului/Cumparatorului/Utilizatorului, precum si oricaror altor persoane, nu le este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut al Site-ului in orice alt context decat cel original intentionat de Vanzator, includerea oricarui Continut al Site-ului in afara acestuia, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al Vanzatorului asupra Continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, decat cu acordul scris expres al Vanzatorului si in limitele prevazute in acesta.

4.3. Este interzisa orice utilizare a Continutului Site-ului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

4.4. Continutul Site-ului (texte, descrieri ale produselor, specificatii tehnice, imagini, simboluri, video-uri) este alcatuit si din colaborarea cu producatorii sau reprezentantii acestora. Din acest motiv, Vanzatorul nu isi asuma responsabilitatea pentru descrierile si specificatiile produselor afisate in Site, acestea fiind puse la dispozitia Vanzatorului de catre reprezentantii fiecarui brand. Vanzatorul isi rezerva dreptul sa modifice descrierile si specificatiile produselor fara o notificare prealabila.

5. COMANDA

5.1. Clientul/Cumparatorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea Bunurilor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres in cuprinsul Site-ului. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un Bun este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Bun in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Bunului.

5.2. Vanzatorul nu isi asuma obligatia de a face masuratori produselor comercializate, toate masuratorile si ghidurile de masuri fiind furnizate direct de producatori.

5.2. Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii si ca a citit si inteles prezentii Termeni si Conditii.

5.3. Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul agreeaza ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.

5.4. Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

5.4.1. neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online;

5.4.2. invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de Vanzator, in cazul platii online;

5.4.3. datele furnizate de catre Client/Cumparator, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte.

6. CONDITII DE RETUR PENTRU CONSUMATORI

6.1. Cumparatorul (persoana fizica) are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un Bun, in termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decat cele de livrare a returului produsului.

Potrivit OUG nr 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, perioada de returnare a unui Bun expira in termen de 14 zile de la:

· ziua in care Cumparatorul intra in posesia fizica a ultimului Bun – in cazul in care Cumparatorul comanda printr-o singura comanda produse multiple care vor fi livrate separate;

· ziua in care Cumparatorul intra in posesia fizica a ultimului Bun sau a ultimei piese – in cazul livrarii unui produs care consta din mai multe loturi sau piese.

In cazul in care produsul primit de Cumparator este deteriorat la transport, sau exista piese lipsa din colet va rugam sa va asigurati ca transmiteti o sesizare scrisa la office@zlata.ro in termen de 48 ore de la receptionarea produsului, si ca ati specificat care este deteriorarea/defectiunea/problema produsului, atasand si o fotografie daca este posibil.

6.2. Produsul returnat nu trebuie folosit, nu trebuie sa aiba parti sau piese lipsa, sa nu le lipseasca accesorii, nu trebuie sa prezinte urme de utilizare, uzura, lovituri, zgarieturi sau montaj etc. Returul se face in ambalajul original, cu etichetele initiale intacte si toate documentele cu care a fost livrat produsul. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a refuza produsele returnate care nu indeplinesc conditiile din aceasta Clauza – conditii aplicate individual sau cumulativ in functie de situatie. Dreptul de retur nu implica dreptul de utilizare.

6.3. Produsele returnate vor fi livrate catre Vanzator printr-o firma de curierat rapid, costul de retur fiind suportat de Cumparator. Responsabilitatea asupra modului de ambalare si a integritatii produselor returnate cade in responsabilitatea Cumparatorului. In cazul in care produsele returnate ajung la Vanzator deteriorate/cu accesorii sau componente lipsa/in ambalaje deteriorate sau cu semne de uzura, returul poate fi refuzat sau se poate percepe o taxa de aducere a produsului la stadiul initial sau revanzarea ca resigilat.

6.4. In cazul in care Cumparatorul decide sa se retraga din Contract, va rugam sa ne mentionati intentia dvs la adresa de email: office@zlata.ro, iar noi va vom da toate instructiunile necesare pentru efectuarea cu succes a returului. De aceea, pentru a asigura un proces de retur rapid, va rugam sa ne contactati intotdeauna inaintea efectuarii returului.

6.5. In cazul in care Clientii doresc o comanda speciala sau pre-comanda un anumit produs care nu se afla in stocul Vanzatorului catre producatorul produselor sau un alt furnizor tert (prin intermediul Vanzatorului), produsele respective nu se pot returna.

6.6 In cazul in care Clientul/Cumparatorul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie sa returneze si eventualele produse promotionale sau oferite cadou care au insotit produsul respectiv. In cazul in care Comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma achitata de Cumparator in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii Vanzatorului de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere din Contract. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:

6.6.1. pentru Comenzile achitate cu card online: prin rambursare in contul din care a fost efectuata plata;

6.6.2. pentru Comenzile achitate cu ramburs la curier: prin virament bancar;

6.6.3. conform intelegerii dintre parti.

6.7. Vanzatorul va putea amana rambursarea sumei pana la primirea Bunurilor vandute sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate.

6.8. In cazul in care un Bun comandat de catre Cumparator, nu poate fi livrat de catre Vanzator, acesta din urma va informa Clientul/Cumparatorul asupra acestui fapt si va returna in contul Cumparatorului contravaloarea Bunului (daca a fost achitata de Cumparator), in termen de maxim 7 (sapte) zile de la data la care Vanzatorul a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care Cumparatorul si-a exprimat in mod expres intentia de reziliere a Contractului.

6.9. De asemenea, Cumparatorul poate alege sa inlocuiasca produsul/produsele pe care doreste sa le returneze cu alte produse existente in magazin, insa costurile de transport aferente inlocuirii produselor sunt suportate de catre Cumparator.

7. BUNURI/SERVICII PENTRU CARE NU SE ASIGURA DREPTUL DE RETRAGERE

7.1. Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract urmatoarele:

7.1.1. furnizarea de Bunuri al caror pret depinde de fluctuatiile de pe piata financiara pe care Vanzatorul nu le poate controla si care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;

7.1.2. furnizarea de Bunuri confectionate dupa specificatiile prezentate de Cumparator sau personalizate in mod clar;

7.1.3. furnizarea de Bunuri care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;

8.  CONFIDENTIALITATE

8.1. Vanzatorul va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura care sunt furnizate acestuia. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentul Document.

8.2. Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator/Client cu privire la Comanda/Contract fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.

9. PUBLICITATE

9.1. Newsletterele Vanzatorului sunt transmise cu respectarea confidentialitatii si securitatii informatiilor. Vanzatorul poate informa si notifica Utilizatorii/Clientii privind ofertele si Campaniile curente prin newsletterul saptamanal, si poate trimite felicitari, cupoane cadou sau alte mesaje speciale.

9.2. Vanzatorul nu promoveaza SPAM-ul. Clientul/Utilizatorul isi poate modifica optiunea cu privire la acordul emis catre Vanzator in orice moment si poate opta pentru stergerea adresei de email din baza noastra de date:

9.2.1. prin contactarea Vanzatorului in acest sens;

9.2.2. prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in mesajele comerciale primite de la Vanzator.

9.3. Renuntarea la primirea Newslettere-lor nu implica renuntarea la acceptul dat pentru prezentul Document.

9.4. Informatiile furnizate de Clienti/Utilizatori pot fi utilizate in scopul pentru care au fost furnizate, pentru a administra, a sprijini si a evalua serviciile Vanzatorului si a preintampina incalcarea securitatii, a legii si a termenilor contractuali ai Vanzatorului.

9.5. Vanzatorul detine toate drepturile asupra continutului Newsletterului trimis catre Clienti in aceleasi conditii ca si pentru informatiile publicate pe site, in concordanta cu prevederile acestui document.

10. FACTURARE – PLATA

10.1. Preturile Bunurilor afisate in cadrul site-ului www.zlata.ro includ taxele conform legislatiei in vigoare si nu includ costurile de livrare, in afara cazului in care se specifica in mod expres pe Site.

10.2. Plata produselor comandate de pe Site se poate efectua in urmatoarele moduri:

· Plata online cu cardul - plata prin card se face in avans, in mod securizat prin mobilPay de la Netopia. Cardurile acceptate sunt Visa si Mastercard.

· Ramburs – la primirea coletului se va achita suma finala confirmata pe Site sau telefonic, suma ce include costul produselor si costul de transport. Nu se achita separat transportul catre firma de curierat.

· Transfer bancar – se realizeaza dupa confirmarea telefonica a comenzii si dupa primirea facturii pe e-mail. Livrarea produselor se face dupa confirmarea platii de catre banca Vanzatorului.

10.3. Plata online este sigura intrucat Netopia SRL asigura un nivel de securitate in conformitate cu standardele internationale. De asemenea, Netopia SRL garanteaza confidentialitatea datelor introduse prin transmiterea lor intr-un mediu criptat. Pentru a afla mai multe detalii despre acest subiect, te rugam sa accesezi pagina: http://www.mobilpay.ro/public/.

10.4. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

10.5. Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, Cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si de a accesa informatiile aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.

10.6. Pentru motive de securitate a Tranzactiilor, Clientul/ Utilizatorul/ Cumparatorul este informat sa nu ramana logat pe Site si sa nu seteze optiunea de logare automata pe dispozitivele mobile. Divulgarea parolei de acces in cont nu este permisa si se recomanda folosirea unei parole cu caracter puternic de securitate (de ex.: sa contina cel putin opt caractere, incluzand litere mari, litere mici, cifre si caractere speciale).

11. LIVRAREA BUNURILOR

11.1. Livrarea Bunurilor se realizeaza numai pe teritoriul Romaniei si se face printr-o societate terta de curierat la adresa mentionata de Cumparator.

11.2. Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

11.3. In cazul in care Cumparatorul nu este gasit la adresa mentionata, in intervalul orar stabilit de comun acord, curierul va reveni, dupa ce va fi reluat legatura cu clientul. In cazul in care livrarea nu se poate face nici a doua oara, comanda va fi anulata automat, iar coletul va fi returnat la sediu. In cazul in care Cumparatorul doreste sa reia aceeasi comanda, va fi nevoit sa suporte costul integral al livrarii, indiferent de valoarea produselor cumparate. Pentru a preintampina astfel de situatii, te rugam sa mentionezi in campul pentru comentarii/observatii din formularul de comanda, intervalul orar preferat pentru primirea livrarii, iar curierii vor incerca sa tina cont de aceasta preferinta.

11.4. Receptia produselor reprezinta acceptul clientului ca produsele au ajuns in stare buna si corespund cantitativ si calitativ cu ceea ce s-a comandat si aceasta este facuta in momentul semnarii documentelor fiscale legale ce insotesc coletul. Factura constituie contract de vanzare/cumparare conform legislatiei romanesti in vigoare.

12. GARANTII

12.1. Bunurile comercializate de catre Vanzator beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare. Toate produsele comercializate de site-ul www.zlata.ro sunt insotite de certificate de garantie.

12.2. Zlata asigura clientului posibilitatea de a repara sau schimba produsul achizitionat in termen de 24 de luni de la data achizitiei, daca acesta prezinta vicii de fabricatie. In cazul in care bijuteria prezinta un viciu de fabricatie, acesta trebuie comunicat in termen de 2 luni de la data constatarii viciului. Sunt considerate vicii de fabricatie: pandante rupte, inele sau bratari dezlipite, pietre cazute, deformari mecanice etc.

12.3. Produsele reclamate in termenul de garantie care prezinta defecte de fabricatie sau manopera vor fi reparate sau inlocuite. In cazul inlocuirii, nu garantam ca va fi livrat acelasi model. Daca nu este disponibil acel model in stocul existent, se va livra un produs similar avand o valoare echivalenta.

12.4. Nu se pot returna bijuteriile daca acestea nu prezinta defecte de fabricatie, ci defecte datorate unei  utilizari necorespunzatoare, care prezinta urme de lovituri, a accidentelor, a neglijentei sau a altor factori care nu au legatura cu defectele de material sau de manopera.

 • Bijuteriile cu email (pelicula colorata de deasupra stratului de aur sau argint, dupa caz) au un risc crescut de deteriorare, desprindere sau matuire, dupa contacte repetate cu apa calda sau cu anumite substante din produse cosmetice. De aceea, prezenta garantie acopera exclusiv componenta din aur/argint a bijuteriei, nu si acest finisaj.
 • Bijuteriile care contin pietre, in cazul desprinderii, caderii pietrelor in cadrul termenului de garantie, vor fi reparate sau inlocuite numai in situatia in care acest lucru nu este imputabil cumparatorului. In situatia in care se confirma ca desprinderea a fost din cauza unui utilizari necorespunzatoare, cumparatorul nu poate cere inlocuirea bijuteriei, conform Legii 449/2003 art. 11 alin. 2.
 • In cazul bijuteriilor placate cu alte metale pretioase, garantia nu acopera uzura stratului de rodiu sau aur cu care s-a facut placarea, uzura fiind un proces natural, ca reactie la anumiti factori precum umiditate sau substante chimice.
 • Pietrele naturale sau alte materiale naturale (ex. sidef) pot prezenta mici diferente si imperfectiuni de culoare sau crapaturi, acesta nefiind considerat un defect, este aspectul lor natural.

12.5. Garantia este asigurata cu conditia respectarii instructiunilor de folosinta care insotesc produsul.

12.6. Vanzatorul se obliga sa va inlocuiasca produsul in maxim 15 zile lucratoare de la primirea produsului cu defect.

12.7. Produsele returnate trebuie sa fie insotite de certificatul de garantie si copie a facturii de achizitie sau a bonului fiscal.

13. TRANSFERUL PROPRIETATII BUNURILOR

Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in Comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor speciale efectuate de personalul Vanzatorului).

14. RASPUNDERE

14.1. Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.

14.2. Prin crearea si utilizarea Contului, Clientul / Utilizatorul/ Cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.

14.3. Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Clientul / Utilizatorul/ Cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenii si Conditiile Site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul Site-ului, existenta la data crearii Contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii Comenzii.

14.4. Ulterior crearii Contului utilizarea Continutului Site-ului echivaleaza cu acceptarea modificarilor intervenite asupra Termenilor si Conditiilor Site-ului si/sau a versiunilor actualizate ale Termenilor si Conditiilor Site-ului.

14.5. Termenii si Conditiile Site-ului pot fi modificati oricand de catre Vanzator, acestia fiind opozabili Clientilor / Utilizatorilor/ Cumparatorilor de la data afisarii in Site. Acceptarea Termenilor si Conditiilor Site-ului se confirma prin bifarea checkboxului corespunzator din Site si/sau prin trimiterea Comenzii si/sau prin efectuarea unei plati online.

15. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Te rugam sa parcurgi Politica de Confidentialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, care face parte din prezentul Document.

16. PROMOTII SI CONCURSURI

Vanzatorul stabileste regulamentele promotiilor si ale concursurilor pe care le organizeaza. Aceste regulamente sunt aduse la cunostinta eventualilor participanti numai prin intermediul Site-ului. De aceste promotii beneficiaza doar comenzile care respecta intocmai regulile afisate pe site. De asemenea promotiile se aplica doar comenzilor care sunt inregistrate pe Site in perioada de timp specificata in regulament si in care promotia este valida si numai in limita stocului disponibil. Nu garantam disponibilitatea pe stoc a produselor pentru promotie si putem intrerupe sau anula in orice moment comanda fara nici o notificare prealabila.

17. CUPOANE DE REDUCERE

17.1. Vanzatorul poate oferi clientilor anumite discounturi, in functie de valoarea comenzii, a frecventei achizitionarii de pe Site, ca urmare a abonarii la Newsletter, in urma parteneriatelor cu diversi comercianti sau parteneri de marketing, sau in cazul in care respectivul client acorda un rating si un review Site-ului.

17.2. Vanzatorul poate acorda cupoane de reducere aplicabile la produsele de pe Site in urma parteneriatelor acestuia cu diversi comercianti sau parteneri de marketing. Cupoanele de reducere nu se vor cumula cu nicio alta reducere suplimentara, promotie sau oferta speciala.

18. CALITATEA SERVICIILOR DE HOSTING, EVENTUALE ERORI DE FUNCTIONARE

18.1. Site-ul este gazduit de serverele unei societati terte. Vanzatorul nu va putea fi tinut responsabil pentru eventualele erori aparute pe site indiferent de cauza aparitiei lor, acestea incluzand modificari ale site-ului, setari sau actualizari ale scripturilor programate. Vanzatorul nu va putea fi tinut responsabil pentru erorile aparute din cauza folosirii anumitor browsere pentru accesarea Site-ului. Vanzatorul nu raspunde, de asemenea, de continutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legaturi de pe Site. Pentru respectivele site-uri, raspunderea integrala o poarta proprietarii site-urilor in cauza.

18.2. Vanzatorul nu ofera nici o garantie, in mod expres, nici implicit, in ceea ce priveste functionarea acestui site, informatia, corectitudinea descrierilor, actualizarea continutului, produsele de pe Site precum si potrivirea lor pentru un anumit scop. Utilizatorii sunt de acord in mod expres ca folosirea acestui Site si cumpararea produselor sau serviciilor conexe se face pe propriul risc. Imaginile publicate pe site sunt cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi de imaginile prezentate in orice mod (culoare, accesorii, aspect etc.).

18.3. In cazul in care preturile sau alte detalii referitoare la produse/oferte speciale au fost afisate gresit, inclusiv din cauza faptului ca au fost introduse gresit in baza de date, Vanzatorul isi aloca dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta clientul telefonic/e-mail in cel mai scurt timp, despre eroarea aparuta, daca produsul nu s-a livrat inca.

19. FORTA MAJORA

19.1. Vanzatorul isi rezerva dreptul sa intarzie sau sa anuleze livrari ale produselor comandate si nu va fi raspunzator pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale daca acestea nu pot fi executate la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial din motive independente de Vanzator care includ: incendii, explozii, inundatii, epidemii, greve, actiuni guvernamentale, razboaie, acte de terorism, proteste, rascoale, tulburari civile sau alte impedimente de forta majora conform uzantelor legii romanesti.

19.2.  Daca in termen de 10 (zece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza, Vanzatorul poate sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului fara ca cealalta parte sa poata pretinde daune-interese.

20. FOLOLSIREA COOKIE-URILOR

Te rugam sa parcurgi Politica de Cookie-uri, care face parte din prezentul Document.

21. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

Prezentul Contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Vanzator si Clienti / Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente.

22. Alte informatii

 • Pe site vor fi publicate periodic Regulamente ale campaniilor aflate în desfasurare; acestea descriu in detaliu termenii si conditiile speciale aplicabile fiecarei campanii si completeaza dispozitiile prezentului document.
 • Promotiile afisate vor fi valabile pentru perioade limitate de timp, specificate pe pagina de prezentare a produselor din magazinul online / Regulamentele speciale si in limitele stocurilor disponibile.
 • Zlata isi rezerva dreptul de a completa si/sau modifica orice informatie publicata pe site fara a anunta in prealabil utilizatorii site-ului.
 • Persoanele juridice si fizice pot achizitiona oricate produse doresc din fiecare cod. Nu exista o limitare asupra numarului de coduri achizitionate. In cazul clientilor persoane juridice ce doresc achizitionarea mai multor produse din acelasi cod, se poate solicita o oferta personalizata la adresa de email office@zlata.ro.

23. Baza legala

Pentru mai multe informatii, puteti accesa:

 • Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulasie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE;
 • Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice;
 • Ordonanta urgenta nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor n cadrul contractelor incheiate cu profesionistii;
 • Legea nr. 148/2000 privind publicitatea;
 • Legea nr. 158/2008 privind publicitatea inselatoare si publicitatea comparativa;
 • Ordonanta nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor;
 • Ordonanta nr. 99/2000 privind comercializarea produselor si serviciilor de piata;
 • Ordonanta de urgenta nr. 77/2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc;
 • Legea nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor si a deseurilor de ambalaje.

Fiind de acord cu prezentul Document, Utilizatorii isi asuma in totalitate eventualele riscuri.

Acest website foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta utilizatorilor. Pentru mai multe informatii in ceea ce priveste politica de cookie-uri te rugam sa accesezi Politica de confidentialitate. Prin continuarea navigarii pe acest site, iti exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.